221118.Collage liggend

Daar wordt aan de deur geklopt…

Afgelopen vrijdag kroop onze directeur Petra weer in de rol van (hulp)Sinterklaas. Voor het vierde jaar op een rij deelde zij door Grip gesponsorde sinterklaaspakketjes uit bij vier bijzondere non-profitorganisaties: rijvereniging de Hazelaar, lunchroom Tante Agaath en kinderboerderij de Agathahoeve met het naastgelegen Agathahuis. De reacties van de bestuursleden, vrijwilligers, bewoners en begeleiders waren weer hartverwarmend!

Rijvereniging de Hazelaar
Bij deze rijvereniging in Rotterdam kunnen zowel mindervalide als valide ruiters terecht. De volledig rolstoeltoegankelijke manege is afhankelijk van donateurs (geen subsidies) en draait voornamelijk op de inzet van vrijwilligers. Petra deelde hier 100 sinterklaaspakketjes uit, om de vrijwilligers en bestuursleden van de rijvereniging – heel erg verdiend – in het zonnetje te zetten, na weer een jaar hard werken.

Lunchroom Tante Agaath
Na het bezoek aan de rijvereniging, was het tijd om door te rijden naar Rockanje voor een lunch bij Lunchroom Tante Agaath. De lunch werd hartelijk verzorgd en geserveerd door de medewerkers van de lunchroom: volwassenen met een verstandelijke beperking. Naast de lunchroom bevindt zich een leuke cadeauwinkel met een atelier, waar deze medewerkers tevens dagbesteding vinden. Petra deelde hier 20 sinterklaaspakketjes uit aan de medewerkers en de vrijwilligers.

Kinderboerderij de Agathahoeve en het Agathahuis
De laatste stop was de Agathahoeve in Oostvoorne; een veelzijdige kinderboerderij die dagbesteding biedt aan de bewoners van het naastgelegen Agathahuis, en volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar liefst 67 vrijwilligers en bewoners mochten hier een pakketje in ontvangst nemen van (hulp)Sinterklaas Petra. De vele enthousiaste en ontroerende reacties maakten de dag weer ontzettend geslaagd!

Petra Uylen is, naast directeur van Grip, bestuurslid van Stichting Opstap. Rijvereniging de Hazelaar en kinderboerderij de Agathahoeve kunnen jaarlijks rekenen op de steun van Stichting Opstap. Meer weten over de organisaties die Stichting Opstap een warm hart toedraagt? Of zelf doneren? Kijk op www.stichting-opstap.nl.